Sorular test şeklinde olup “Kur’an’a Göre Hz. Muhammed’in Konumu” konusuna ait soruları içerir ve sadece 12 sorudan ibarettir.
Her sorudan yalnızca bir seçenek doğrudur ve yanlışlarınız doğrularınızı götürmemektedir.
Şıkları işaretledikten sonra soruların sonunda “Sonuçları Al” butonuna tıkladığınızda doğru ve yanlışlarınızı görebileceksiniz.
Süre sınırı koymadım, ama kendinize en fazla 5 dakikalık bir süre koyarak soruları çözmenizi tavsiye ederim.
Hazırsanız başlayabilirsiniz. Allah kolaylık ve zihin açıklığı versin…
Hadis 1. Ünite
Başla
Tebrikler. Sınavı başarıyla tamamladınız. %%TOTAL%% soruluk bu sınavda %%SCORE%% doğrunuz ve %%WRONG_ANSWERS%% yanlışınız bulunmaktadır. 100 üzerinden hesaplandığında %%PERCENTAGE%% rakamına ulaşmaktasınız. Hakkınızdaki düşüncemiz: %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
"Ben Abdullah'ın oğlu Muhammed'im. Allah'ın kulu ve elçisiyim. Beni Allah'ın bana verdiği mevkinin üstüne çıkarmanız hoşuma gitmiyor." "Hristiyanların Meryem oğlu İsa'ya yaptıkları gibi hakkımda aşırı övgülerde bulunmayın. Şurası muhakkak ki ben bir kulum. Benim için 'Allah'ın kulu ve elçisi' deyin!" Peygamberimiz yukarıdaki sözleriyle neye dikkat çekmek istemiştir?
A
Peygamber olduğuna
B
Beşer olduğuna
C
Abdullah'ın oğlu olduğuna
D
Hristiyanların Hz. İsa'yı putlaştırdıklarına
E
Kelime-i şehadete
Soru 2
Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed (sav)'in beşerî özelliklerindendir?
A
Vahiy alması
B
Tebliğ etmesi
C
Tebyin etmesi
D
Evlenmesi
E
Son peygamber olması
Soru 3
Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed (sav)'in nübüvvet yönündendir?
A
Kumandan olması
B
Devlet başkanı olması
C
Alemlere rahmet olması
D
Aile babası olması
E
Güzel ahlaklı olması
Soru 4
Allah insanlar için gönderdiği peygamberleri yine insanlar arasından seçmiştir. Çünkü … Yukarıdaki cümle aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanırsa doğru olarak tamamlanmış olur?
A
İnsanların sayısı sürekli artmıştır
B
İnsanlar birbirlerini daha kolay örnek alırlar
C
İnsanlar arasında rekabet yaygınlaşmıştır
D
İnsanların çoğu birbirinden farklıdır
E
İlk insan Hz. Adem'dir
Soru 5
“Size Rabb’imin mesajlarını duyuruyorum ve ben sizin için güvenilir bir öğüt vericiyim.” (A’raf, 68) Yukarıdaki ayette peygamberlerin hangi niteliğinden bahsedilmektedir?
A
Günahsız olmak
B
Güvenilir olmak
C
Zengin olmak
D
Akıllı ve zeki olmak
E
Duyurucu olmak
Soru 6
Ebu Mesud anlatıyor: “(Bir gün) Resulullaha bir adam geldi ve onunla konuştu. Bu sırada adamcağızın (korkudan) omuzları titremeye başladı. Bunun üzerine Resulullah, “Sakin ol! Şüphesiz ben bir kral değilim. Ben kadîd (güneşte kurutulmuş et) yiyen bir kadının oğluyum.” buyurdu. Yukarıdaki hadisede Peygamber Efendimiz neye vurgu yapmıştır?
A
Melek olmadığına
B
Amine'nin oğlu olduğuna
C
Peygamber olduğuna
D
Kral olmadığına
E
Beşer olduğuna
Soru 7
Hz. Peygamberin pek çok rivayette, “Ey Fatıma, Ey Safiye, Ey Kureyş, Ey Falan oğulları!’’ diye başlayan hitaplarını, “Ben Allah katında sizi kurtaramam (size gelecek bir şeye engel olamam).” şeklinde sonuçlandırması neye dikkat çekmeye yöneliktir?
A
Herkesin sorumluluklarını yapması gerektiği
B
Bir kurtarıcı olmadığını göstermek
C
Kaza ve kadere iman etmek
D
Amellerin niyetlere göre olduğu
E
Allah katında herkesin eşit olduğu
Soru 8
Sözlükte "taşımak, götürmek, ulaştırmak" anlamlarına gelir. Peygamberlerin Allah'tan aldıkları buyrukları insanlara eksiksiz ulaştırma görevidir. Bu göreve ne ad verilir?
A
Teşrî
B
Tebyin
C
Tebliğ
D
Tekbir
E
Taşıma
Soru 9
Sözlükte "beyan etmek, açıklamak, izah etmek ve gerçeği ortaya koymak" demektir. Peygamberlerin vahyin içeriğini insanların anlamaları için gerektiğinde açıklamalar yapmaları, uygulayarak göstermeleridir.. Bu göreve ne ad verilir?
A
Tebliğ
B
Tebyin
C
Teşri
D
İzan
E
İzah
Soru 10
“…O (Peygamber); onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (A'râf 157) Yukarıdaki ayette peygamberlerin hangi görevine vurgu yapılmaktadır?
A
Tebliğ
B
Tekfir
C
Tebyin
D
Teşrî
E
Teklif
Soru 11
“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. De ki: Allah’a ve Peygambere itaat edin...” (Âl-i İmrân suresi, 31, 32. ayetler) Yukarıdaki ayet mealinde asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Hadis notları
Sitenizi merak ediyorum